Floatolt elem szélesség probléma

Szóval egyszerűen van egy probléma, amin bárhogy töröm a fejem, vagy olvasok utána, nem tudok megoldani. Legalábbis css-el, mert ugye táblázattal egyszerű lenne. Hátha akad itt valaki aki profibb nálam és kisegít.

Van egy nagyobb container div-em, mondjuk 1000px szélességű, fixen megadom neki. Namost ha ebbe belerakok két floatolt div-et, és a végére egy clearert ahogy kell, akkor nem tudok ilyen folyékony dolgot megvalósítani. Kép alatt leírom hogy terveztem el.



Még mielőtt, szóval a szabvány szerint a floatolt elemnek meg kell adni fix szélességet. ÉS ez a szívás! IE-ben működik a megoldásom, ami az, hogy a floatolt két divnek megadom, hogy width:auto és az IE felosztja közöttük az 1000 pixelt attól függően, hogy a kép mennyire tolja szét a baloldali div-et. Namost a szabványosabb firefoxban ez nem működik. Pedig nem tudom előre, hogy milyen széles lesz a baloldali floatolt div (háttere szerencsére nem kell legyen).

Az sem megoldás, hogy csak a baloldalit floatolom, mert a lényeg, hogyha a szöveg hosszú jobboldalt, akkor ne folyjon alá. Azaz két oszlop legyen, és egyik sem fix méretű előre megadható. (hasracsapós magasság megadása se jó a baloldaliba, mert alattuk van cucc és amúgy is csúnya lenne a felesleges görgető.

süti beállítások módosítása